Μετά από ένα δύσκολο ντέρμπι ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Ούνιξ στο μακρινό και παγωμένο Καζάν.

Χωρίς τους απόντες Λοτζέσκι, Γιανγκ και τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν με στόχο πρώτον μια καλή εμφάνιση και δεύτερον τη νίκη η όποια θα φέρει το καράβι πάλι στον ίσιο δρόμο. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι η αποχώρηση από τη προπόνηση του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος αποχώρησε με πόνους στη μέση και ίσως να μην προλάβει το παιχνίδι.

Για το τι έγινε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν χωρούν πολλές εξηγήσεις. Μετά την απουσία του αρχηγού Σπανούλη στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα παρουσίασε μια ολική καθίζηση και μοιραία ήρθε το τελικό σκορ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ:

-Μια «γλυκιά» ήττα, διότι, με το +25 από το πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός κρατάει  τη τύχη στα χεριά του για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

-Τη σταθερή άνοδο του Παπανικολάου και την προσπάθεια του Πρίντεζη να ηγηθεί της ομάδος του έπειτα απο το τραυματισμό του (ακόμα είναι τραυματίας).

ΤΙ ΠΕΤΑΜΕ:

-Την λάθος προσέγγιση (ΠΑΛΙ) της άμυνας πάνω στον Ρίβερς. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο δήμιος του Ολυμπιακού. Σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

-Τις κακές εμφανίσεις των Μπιρτς και Αγραβάνη. Ο μεν Μπιρτς χωρίς τον Σπανούλη δεν έκανε κάτι αξιόλογο όπως στα αλλά ντέρμπι και ο δε Αγραβάνης δεν απέδωσε αυτό που περίμενε ο προπονητής του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ξεχάσει το ντέρμπι,  πρέπει να στρέψει ΟΛΗ την προσοχή της στα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας καθώς είναι σημαντικό να κρατήσει το πλεονέκτημα της έδρας του με μια θέση στην τετράδα. Το θετικό είναι πως είναι μια ομάδα με αρχές και ομοιογένεια και πως προσπαθεί πάντα μέχρι το τέλος σε όλα (σχεδόν) τα παιχνίδια της. Στόχος του είναι πλέον να κάνει το 3 στα 4 επόμενα παιχνίδια (Καζαν ΕΞΩ, Ζαλγκίρις ΜΕΣΑ, Φενερ ΕΞΩ, Μακάμπι ΕΞΩ) και όσο μπορεί να κρατήσει έξω τους τραυματισμούς για την συνεχεία (όχι πως δεν έχει μάθει να ζει με αυτούς).

Mariano

Advertisements