Ημέρα μνήμης και πένθους η σημερινή για όλους τους Έλληνες ϕιλάθλους καθώς συμπληρώνονται 36 χρόνια από τη τραγωδία της θύρας 7 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. 21 νεκροί και πολλοί τραυματίες ο τραγικός απολογισμός.

Όσοι θυμούνται εκείνη την ημέρα, θα έχουν να λένε για τη μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία της χώρας. Είκοσι ϕίλαθλοι του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ έχασαν τη ζωή τους με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Στο τέλος του αγώνα και έπειτα από το εκκωϕαντικό 6-0 επί της ΑΕΚ οι ϕίλοι του Ολυμπιακού από τη θύρα 7 ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν προς τη θύρα 1 του γηπέδου ώστε να υποδεχτούν τους παίχτες της ομάδας τους. Πριν τη λήξη ο κόσμος άρχισε, με τεράστια χαρά και ευχαρίστηση, να βγαίνει για να πάρει τη θέση του. Δυστυχώς, ένα λάθος πάτημα, ένα γλίστρημα και δεκάδες άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Η συνέχεια έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσω της κρατικής τηλεόρασης. 36 χρόνια μετά οι πληγές για τις οικογένειες των θυμάτων ακόμα είναι νωπές.

Οι δυο ομάδες, με την επίσημη ανακοίνωσή τους στα μέσα σήμερα, δηλώνουν πως θα κάνουν το παν για γήπεδα ασϕαλή ώστε να μην ζήσουν άλλοι το ίδιο τραγικό συμβάν. Καλό είναι να μην ξεχνάμε όλοι οι ϕίλαθλοι (αντίπαλοι και μη) αυτά τα γεγονότα διότι όπως έλεγε και ο Σεϕέρης: «Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον».

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ.

Mariano

Advertisements