Η ατυχία χτύπησε πάλι την πόρτα του Ολυμπιακού και του αρχηγού του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έπαθε τον ίδιο τραυματισμό για τρίτη φορά φέτος (θλάση στον προσαγωγό του δεξιού του ποδιού). Ένα νέο διόλου καλό για την ομάδα του Πειραιά, καθώς ετοιμάζεται για το κρίσιμο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτε την επόμενη Πέμπτη στην Κων/πολη.

Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει απουσιάσει σε 2 εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα με Μπαρτσελόνα και Ούνιξ και μην ξεχνάμε πως ο ίδιος τραυματισμός είχε παρουσιαστεί στους αγώνες με την Φενέρ στο Φάληρο και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αλήθεια όμως, επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ο τραυματισμός του φέτος; Η απουσία του Kill Bill στις αναμετρήσεις του ΟΣΦΠ έχει, κατά τη γνώμη μου, θετικά και αρνητικά.

ΘΕΤΙΚΑ: Με τον αρχηγό του εκτός, ο Ολυμπιακός έχει δείξει εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν κάνει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της 5ετίας στην Ευρώπη. Συγκέντρωση, συσπείρωση και πολύ καλή άμυνα είναι αυτά που του έχουν δώσει πολλά εύσημα από αντιπάλους και τίτλους εντός και εκτός των τειχών.

Επίσης, η ομάδα, έστω και με αυτό τον τρόπο, μαθαίνει να ζει χωρίς τον βασικό της πυλώνα στην επίθεση (τα χρόνια πέρασαν για να κάνει την ίδια δουλειά και στην άμυνα), πράγμα που αντιμετωπίζει φέτος ο αιώνιος αντίπαλός του με την αποχώρηση Διαμαντίδη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Με την απουσία του, η ομάδα χάνει πολλά από τη δημιουργία στην επίθεση. Όσοι προπονητές έχουν περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού, έχουν σχεδιάσει πολλές τακτικές και συστήματα πάνω στον Σπανούλη με στόχο την διάσπαση της αντίπαλης άμυνας και τη δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι.

Φέτος, τα παπούτσια του τα έχει φορέσει ο Αμερικανός Γκριν (εκτελεστικά κυρίως) με τη βοήθεια των Μάντζαρη (στη δημιουργία) και Πρίντεζη (με το περιβραχιόνιο και τις προσωπικές φάσεις). Αν βρεθούν σε κακή μέρα οι συγκεκριμένοι παίχτες, η ομάδα δύσκολα παρουσιάζει καλό πρόσωπο.

Ο τωρινός τραυματισμός του Σπανούλη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δεν μπορεί να επηρεάσει και τόσο πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ολυμπιακού. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι με την κατάθεση ψυχής που δίνει σε κάθε αγώνα του όταν λείπει ο αρχηγός, το τρομερό σύνολο που έχει και την γνωστή άμυνα που τσακίζει κόκκαλα, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ τον Σπανούλη…

Mariano

Advertisements