Μας έσκασε ο Σέρβος, ήμασταν που ήμασταν στην τσίτα από τα κοψίδια λόγω της ημέρας, με το που είδαμε εντεκάδα ήρθε κι έγινε.

Και Κλάους και Μπίσεσβαρ; Και ποιός θα πιέσει, ποιός θα μαρκάρει, ποιός θα σπριντάρει να ξεφύγει από τα στόπερ στην αντεπίθεση; Αυτό το 3-5-2 είναι για να παίξεις με την Βέροια, όχι με την Σάλκε… Πίεση ψηλά στα στόπερ; Με τέτοιους μπαλαδόρους στόπερ που δεν έχασαν τη μπάλα ούτε μια φορά, έκαψες τον Μυστακίδη, να τρέχει να μαζέψει τα χαμένα από τους άλλους δύο που είναι αργοί και αγύμναστοι. Πολύ κακός ο Ίβιτς στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς, έπρεπε να δώσει χώρο, να θωρακίσει το κέντρο του και να φύγει στην κόντρα.

Ποιός Αθανασιάδης; Γιατί να παίξει βασικός; Να πιέσει τον Νάλντο; Που κάνει τη μπάλα κομπολόι και τη μοιράζει λες και είναι δεκάρι; Με ανώτερο αντίπαλο βάζεις μέσα μη συμμετοχικό σέντερ φορ και δεκάρι παλιάς κοπής από πίσω του να μην τρέχει να μην μπαίνει στη διεκδίκηση; Και τρίτο επιθετικογενή τον Μυστακίδη; Αντί να βάλεις τρία χαφ σκυλιά να πιέζουν όταν περνάει η Σάλκε το κέντρο και δυο γρήγορους με πνευμόνια μπροστά να τυρρανάνε τα στόπερ στην αντεπίθεση… Ξεγύμνωσε το κέντρο του, αλώνιζαν οι άλλοι στα χαφ, έχαναν την μπάλα και δεν τους καιγόταν καρφί, γιατί δεν κινδύνευαν ποτέ να χάσουν τον επιθετικό στην κόντρα.

Οι αλλαγές… Τσούξανε τα μάτια μας, πελάγωσε ο Ίβιτς, έβγαλε τον καλύτερο του παίκτη, τον Μυστακίδη, έβαλε έναν τσαπατσούλη μεσοεπιθετικό τον Ντζαλμά Κάμπος, χωρίς να του δώσει καθαρό ρόλο, χάλασε τις γραμμές του, έβγαλε και τον Μπίσεσβαρ πιο μετά γιατί ζήτησε να πάει στο Κέντρο Υγείας Άνω Τούμπας να του κάνουν ανάνηψη μήπως και επιβιώσει και έβαλε τον καλύτερό του μεσοεπιθετικό, τον Ενρίκε, πάλι χωρίς ρόλο στο γήπεδο και μετά έριξε και τον Ουάρντα στη θέση του Κλάους, και το έκανε 0-3 χωρίς αιτία. Τη διέλυσε την ομάδα, την άφησε χωρίς αρχή και τέλος.

Ταλαιπωρήθηκαν και τα μπακ του, ο Λέοβατς έκανε ένα καλό πρώτο 15’ αλλά μέχρι εκεί. Ο Μάτος νευρικός και μέτριος, ζορίστηκε από τα δεξιά, γλίτωσε 3 φορές την κόκκινη, ενώ και τα στόπερ ήταν προβληματικά στα στημένα και έχασαν και τον πιο κοντό παίχτη του γηπέδου σε κεφαλιά στο 0-2. Συγκινητικός ο Τσίμιροτ, πολύ τρέξιμο και ξύλο, αλλά δεν είχε βοήθειες, ενώ ο Σακώφ βοήθησε πιο πολύ με τη σωματοδομή παρά με την τεχνική του.

Οι δε Γερμανοί πολύ ωραία ομάδα. Μια ομαδική μετατόπιση στην άμυνα καταπληκτική, λες και τους ένωνε μια κλωστή και όταν άλλαζε περιοχή η μπάλα, έκαναν ακριβώς την ανάλογη μετακίνηση συγχρονισμένα. Πανέξυπνοι οι αμυντικοί τους, μπαλαδόροι, ξεκούραζαν τα χαφ με την τεχνική τους, ψηλά κορμιά, μόνο στην ταχύτητα υστερούν αλλά εκεί τα τακτοποίησε ο Ίβιτς και είπε να μην τους εκθέσει. Και από το κέντρο και μετά μιλάμε για ομάδα που είχε στον πάγκο Κονοπλιάνκα και Χούντελαρ… Έγειραν τακτικά προς την πλευρά του Μάτος που τον είχαν μελετήσει, και οδήγησαν οι ίδιοι τον ΠΑΟΚ να παίξει από την άλλη με το Λέοβατς.

0-3 έγραψε τελικά το κοντέρ, εκτός Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την απειρία του προπονητή του. Αυτός ο προπονητής όμως, έχει καταφέρει να κάνει μια καλή και ελκυστική ομάδα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο και ορθά απολαμβάνει τη στήριξη του κόσμου και της διοίκησης. Διδακτική ήττα για τον Δικέφαλο όπως λέει και το κλισέ και η ζωή συνεχίζεται.

Στάμπας

Advertisements