Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία. Η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από τη δύσκολη επικράτηση επί της Νταρουσάφακα. Ο επόμενος είναι το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Ολυμπιακού είναι η τουρκική Γαλατασαράϊ, την οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ την 2η μέρα της 26ης αγωνιστικής.

Μετά απο 2 επιτυχημένα ντέρμπυ με Νταρουσάφακα και ΑΕΚ που ήταν πλήρης, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ίσως στερηθεί τους Λοτζέσκι και Γουότερς οι οποίοι αποχώρησαν από την προπόνηση της Τετάρτης. Η Γαλατασαράϊ ταξιδεύει στην Ελλάδα χωρίς σημαντικές απουσίες και έχει ως στόχο να παίξει το παιχνίδι που την ευχαριστεί και να βάλει δύσκολα στο παιχνίδι του αντιπάλου της.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός σαφώς και υπερτερεί του αντιπάλου του αλλά καλείται να το δείξει και στο γήπεδο. Με τις ενδεχόμενες απουσίες των Λοτζέσκι και Γουότερς χάνει ένα μικρό μέρος του rotation και κάποιοι παίχτες θα αναγκαστούν να παίξουν παραπάνω. Παίχτες-κλειδιά μπορεί να αποδειχθούν ο Σπανούλης με το δημιουργικό του έργο καθώς και οι ψηλοί Μπίρτς και Πρίντεζης που εικάζω πως το παιχνίδι θα παιχθεί πάνω τους. Η Γαλατά στηρίζεται κυρίως στη περιφέρεια με τους Μίτσοβ και Ντέϊ. Στους ψηλούς δεν είναι άσχημη με τους Πλάϊς και Τάϊους, αλλά δεν διαθέτει καλές αλλαγές σε αυτές τις θέσεις. Δημιουργικά ο Γκιουλέρ είναι ο άνθρωπος που κινεί τα «νήματα» στην επίθεση της ομάδας του.

Φαινομενικά ο Ολυμπιακός θα έχει ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Γαλατά και θα πάρει μια μίνι εκδίκηση για την ήττα της Πόλης. Μόνο με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά στην άμυνα θα γίνει αυτό.

Update: Επειδή το συγκεκριμμένο άρθρο έχει αποτυπωθεί στο «χαρτί» από τη Τετάρτη σήμερα ενημερωθήκαμε για την πιθανότητα απουσίας του Σπανούλη λόγω πυρετού και την 100% ολοκλήρωση του προγράμματος ασκήσεων από τους Λοτζέσκι και Γουότερς οι οποίοι συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες για τη χρησιμοποίησή τους από τον προπονητή. Με ή χωρίς Σπανούλη, δεν αλλάζει δραματικά η υπάρχουσα κατάσταση.

Τέλος μια κουβέντα και για τον ΠΑΟ, που με την επιστροφή του Γκίστ αλλάζει πρόσωπο. Σαν να μην έλειψε ποτέ από τα παρκέ της Euroleague. Μαζί του ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπερκεράσει όποιον αντίπαλο βρέθει στο δρόμο του για το Final 4. Για την συνέχεια πρέπει να υπολογίσουμε πως ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς μπορεί να σημαίνει πολλά για τη Φενέρ του Ζοτς, που είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον δρόμο των πρασίνων.

Mariano

Advertisements