Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στις 19:30 στο γήπεδο της Λεωφόρου. Πράσινοι εναντίον κόκκινων, Αθήνα εναντίον Πειραιά, ή πιο απλά Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού. Ένα ζευγάρι συνδεδεμένο με τις έννοιες πάθος, ένταση, αντιπαλότητα. Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων έχει επικρατήσει να ονομάζονται οι μεταξύ τους αγώνες διότι η αντιπαλότητα τους μετράει αρκετές δεκαετίες και επιπλέον πρόκειται για τις ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια αλλά και τους περισσότερους φιλάθλους.

Παρά το γεγονός ότι για ακόμα μια χρονιά το τριφύλλι έχει μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου, το κίνητρο και η θέληση για νίκη δεν μειώνεται ούτε κατά ελάχιστο και οι δύο μονομάχοι θα παραταχθούν στο «Απ. Νικολαΐδης» με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους φιλάθλους τους.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ευρωπαϊκή ήττα-αποκλεισμό από την Μπεσίκτας με το βαρύ 4-1 και άπαντες στο λιμάνι γνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενη νέα ήττα κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς λόγω των αντιδράσεων από τον κόσμο τους.

Από την άλλη, στο τριφύλλι ευελπιστούν να δώσουν επιτέλους μια χαρά στους φιλάθλους τους καθώς και φέτος έμειναν νωρίς εκτός πρωταθλήματος και απογοήτευσαν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η νίκη σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «γυρίσει» ο διακόπτης της ψυχολογίας και να συσπειρωθεί εκ νέου ως οργανισμός. Επιπλέον, οι πράσινοι έχουν ανάγκη τους 3 βαθμούς διότι η θέση τους στην πεντάδα ειναι επισφαλής και το πρόγραμμα αρκετά δύσκολο στη συνέχεια.

Στα τελευταία 5 ντέρμπι (εξαιρείται το περσινό που δεν έγινε ποτέ) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό επικρατεί απόλυτη ισορροπία καθώς οι δύο ομάδες έχουν από 2 νίκες.

Η ερώτηση μας: ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ;

Απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ είτε κάτω από το άρθρο είτε στην σελίδα μας στο Facebook!

Advertisements