Η τελευταία διαβολο-βδομάδα του πρωταθλήματος της Euroleague ξεκινά με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον «αδελφό» του Ερυθρό Αστέρα, με την ατμόσφαιρα στην «Kombank Arena» να είναι εορταστική και με 300 φίλους στο πλευρό του.

Έπειτα από την ήττα-σόκ από την Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός καλείται σε μια «φιλόξενη» έδρα να επιστρέψει στις νίκες που θα τον κρατήσουν στις 3 καλύτερες θέσεις. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ταξίδεψε πλήρης αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι το ίδιο και στο γήπεδο. Οι Βασίλης Σπανούλης και Μάτ Λοτζέσκι είναι αμφίβολοι καθώς ο αρχηγός ταλαιπωρείται απο ίωση και ο Αμερικάνος από τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα χωρίς το δημιουργό Γιόβιτς. Στον αγωνιστικό τομέα, δεν θα σταματήσουμε να αναφέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλή περιφερειακή άμυνα που πρέπει να εφαρμόσει αυτή τη φορά σωστά από τον Ολυμπιακό. Εικάζω πως ακόμα και αν θέλει να παίξει ο Σπανούλης, δεν θα αγωνισθεί όσο θέλει ο ίδιος, λόγω της ίωσης που θα καταβάλει της προσπάθειά του. Η ομάδα του Βελιγραδίου στηρίζεται φέτος πολύ στον (τραυματία) Γιόβιτς και στον αναγεννημένο φέτος Κούζμιτς. Μεγάλη προσοχή θέλουν οι Σιμόνοβιτς και Τζέκινγκς από τη περιφέρεια.

Μεγάλος λόγος γίνεται κάθε χρονιά για την «αντιμετώπιση» του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό στην έδρα του. Συνήθως, τη νίκη τη παίρνει αυτός που την χρειάζεται. Με δηλώσεις τους οι παίχτες και ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό τους. Φέτος, όμως, οι δύο ομάδες θέλουν επειγόντως τη νίκη. Με ενδεχόμενη νίκη του Ερυθρού βάζει φωτιά στις θέσεις 4-7. Ελπίζω να παιχτεί η νίκη στα ίσια χωρίς κάποιο παρατράγουδο εκατέρωθεν.

Mariano

Advertisements