Καλές οι διακοπές στα νησιά, καλή η ξάπλα και τα «ξημερώματα δίνεις δικαιωμάτα…» αλλά καιρός ήταν να γυρίσουμε σε κανονικούς ρυθμούς…

Μάλιστα, αυτό γίνεται με το Eurobasket, που ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κώστας Μίσσας ανακοίνωσε την τελική 12άδα, η οποία είχε μια ηχηρή απουσία: αυτή του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ. O «Greek Freak» ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και οι Bucks άναψαν κόκκινο φως για την συμμετοχή του.

Όσον αφορά την 12άδα, εκ πρώτης όψεως, αυτό που εύκολα διακρίνει κανείς, είναι το κράμα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού με «αρώματα» Ανατολής (Σλούκας) και ΝΒΑ (Παπαγιάννης).

Στο δικό μου μυαλό, ο Μίσσας θα προσπαθήσει να  υποκλέψει λίγο από τα συστήματα των 2 αιωνίων. Δηλαδή στο παιχνίδι στο low post που εφαρμόζει ο Coach Σφαιρόπουλος στην ομάδα του Πειραιά με τον Πρίντεζη και στις δημιουργίες των Καλάθη και Μπουρούση στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Εθνική μας ομάδα θα στηριχθεί στην άμυνα και στην εκρηκτικότητά της. Πλέον, με την απουσία του Γιάννη η ομάδα θα πρέπει να παίξει ακόμα πιο σκληρή άμυνα. Άλλωστε, από την άμυνα κερδίζεις το παιχνίδι. Το καλό είναι πως οι Έλληνες παίχτες είναι μαθημένοι σε αυτή. Επιπλέον, ο Κώστας Μίσσας διαθέτει στις τάξεις του δύο παίχτες οι οποίοι μπορούν να τρέξουν με ευκολία στο transition, τους Σλούκα και Παππά.

Κακά τα ψέματα, «σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει» που λέει και ο σοφός λαός. Εδώ, αυτή η έκφραση ταιριάζει γάντι. Χωρίς τον Αντετοκούνμπο, η Εθνική χάνει μάνι- μάνι 15 με 25 Μ.Ο πόντους στο σακούλι της σε κάθε αγώνα. Αφήστε δε τα κερδισμένα φάουλ που θα έπαιρνε.  

Επίσης, το μακρινό σουτ δεν είναι από τα «φόρτε» μας και αυτό πρέπει να το δουλέψει η ομάδα. Στην άμυνα, ίσως η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ και το αμυντικό ριμπάουντ αποβούν μοιραία.

Μπορεί η τελική 12άδα να μην είναι αυτή που περιμέναμε. Μπορεί από το ενδεχόμενο μετάλλιο, να καταλήξαμε στο «φάση νοκ-αουτ και βλέπουμε». Αλλά, αυτό που (ελπίζουμε) θα μας διακρίνει καθ’όλη την πορεία της διοργάνωσης, θα είναι το ΠΑΘΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ
!!!

Mariano

Advertisements