Δυστυχώς με αυτή την άμυνα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Η Εθνική ητήθηκε κατα κράτος από την Γαλλία με 87-95 με την διαφορά των 8 πόντων να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων.

Η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα με ωραία πίεση και άμυνα με προσαρμογές απέναντι στη Γαλλία. Το 5-0 των Ελλήνων, βρήκε απάντηση με ένα 15-2 των Γάλλων και 9 συνεχόμενων πόντων του Φουρνιέ. Το γρήγορο παιχνίδι των Γάλλων οδήγησε σε σωρρεία λαθών στην άμυνα και με 4(!!!) γκόλ- φάουλ έκλεισε το σκόρ του 1ου δεκαλέπτου στο +12(15-27)

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Γαλλία με τον Λοβρέν να κάνει πάρτυ στη ρακέτα. Ο Μίσσας δοκίμασε ακόμα και τη ζώνη, αλλά αυτή δεν έκανε και πολλά. Η ενέργεια και το πάθος που έβγαλε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο(ΠΑΛΙ) είναι αυτό που κρατάει η Εθνική. Η διαφορά έμεινε σταθερή κοντά στους 20 πόντους και το ημίχρονο έκλεισε στο 36-55.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ξεκίνησε κάπως καλά, με τον Πρίντεζη να σημειώνει 6 αναπάντητους πόντους. Αλλά η ίδια κακή εικόνα στην άμυνα δεν άλλαξε.

Στο 4ο δεκάλεπτο όμως, η Ελλάδα άλλαξε το πρόσωπό της στην επίθεση. Κάτι το χαλάρωμα, κάτι η πίεση και τα 3 συνεχόμενα τρίποντα η Εθνική έφερε, με ένα 15-1, την διαφορά στο -6(72-78). Το παιχνίδι τελείωσε με το σκορ στο 87-95.


Ο ΚΑΛΟΣ
: Τρόφρι Λοβέρν. Ο Γάλλος σέντερ έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με το εθνόσημο. Με τους 21 πόντους του και με την υπεροχή του στην ρακέτα ήταν ασταμάτητος. Από κοντά και ο Φουρνιέ με άλλους 21 πόντους. Από την Ελλάδα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδειξε πως δεν μπήκε τυχαία στην 12άδα.

Ο ΚΑΚΟΣ: Μακριά από τους καλούς τους ευατούς έμειναν οι Παππάς και Παπανικολάου.

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ: Η εικόνα της Εθνικής στην άμυνα. Με αυτή την εμφάνιση δύσκολα θα προχωρίσει στην διοργάνωση.

Μαριάνο

Advertisements