Η Εθνική έδειξε για μια ακόμη φορά το κακό της πρόσωπο και ηττήθηκε ΚΑΙ από την Φινλανδία με 77-89. Το αυριανό παιχνίδι της με την Πολωνία χαρακτηρίζεται ως ΤΕΛΙΚΟΣ για την 4η θέση.

Όταν ξεκινάς με 1/5 (ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!) λέι- άπ και 6/14 βολές, δυστυχώς δεν έχεις μεγάλες βλέψεις για την συνέχεια. Δυστυχώς το καλό ποσοστό στα τρίποντα (8/17) πήγε στράφι…

Το παιχνίδι άρχισε, με την Εθνική να παθαίνει τρικυμμία στην άμυνα και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε ΟΥΤΕ τα γρήγορα φάουλ, ΟΥΤΕ την υπεροχή της στη ρακέτα, δέχτηκε 16 πόντους από το ΤΙΠΟΤΑ(3-16) χάρης την αδυναμία των Ελλήνων στο pick. Οι Φινλανδοι, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έχτισε την διαφορά των 9- 11 πόντων. Οι 5 συνεχόμενοι πόντοι του Σαλίν έκλεισαν το σκόρ του 1ου δεκαλέπτου (14-23).

Στο 2 δεκάλεπτο, η Φινλανδία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με το νέο της αστέρι τον Μάρκανεν να κάνει ότι θέλει στη ρακέτα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κόπονεν άρχισε να «πυροβολά» από τη μέση απόσταση και πίσω. Η Εθνική προσπαθούσε να αντιδράσει, χωρίς αποτέλεσμα. Με τρίποντο του Παπαπέτρου πλησίασε στους 6 (29-35), αλλά με 2 γρήγορες απαντήσεις 3π από τους Φινλανδούς η διαφορά στο ημίχρονο έμεινε στάσιμη στους 12 πόντους (33-45).

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε εκεί ακριβώς που σταμάτησε για τους Φινλανδούς. Ο Κόπονεν, έβλεπε τους παίχτες της Εθνικής και «σεληνιαζόταν«. » Έβλεπε» πως του άφηναν τα κατάλληλα μέτρα μετά τo pick οι ψηλοί  και απλά σούταρε.

Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει,χαμήλωσε το σχήμα της και με τους Αγραβάνη και Αντετοκούνμπο στις θέσεις των ψηλών, άρχισε το κυνήγι της χαμένης διαφοράς. Το 52-69 έγινε 65-69 με 7 πόντους του Αγραβάνη. Μια (ακόμα) διπλή τεχνική ποινή και ένα τρίποντο του Μαρκάνεν η διαφορά ανέβηκε πάλι στους 10. Με μπροστάρη τον 37χρονο Ράνικο το παιχνίδι έληξε υπέρ των Φινλανδών με 77-89.

Ο ΚΑΛΟΣ: Ποίον να πρωτο-πείς. Τον Κόπονεν με τους 24 πόντους;;; Τον Μαρκάνεν που έκανε οτι ήθελε την άμυνα της Εθνικής;;; Ή τον Ράνικο που πέτυχε 14 πόντους ΟΛΟΥΣ  στο δεύτερο μέρος.

Ο ΚΑΚΟΣ: Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον, πέρα από τον Μπουρούση. Η Φινλανδία έκανε ότι ήθελε όταν ήταν ο Καρδιτσιώτης σέντερ μέσα. Αργές περιστροφές, κακές επιλογές αντιμετώπισης του pick. Γενικά ότι πουμε θα είναι λίγο.

Μαριάνο

Advertisements