Άκρως μπασκετική η σημερινή μέρα με δύο ματς που κρίνουν πολλά κα σημαντικά. Στις 17:00 αρχίζει ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στην Ισπανία και την Ρωσία, και στις 21:30 θα γίνει ο μεγάλος τελικός μεταξύ Σλοβενίας και Σερβίας.

Ισπανία – Ρωσία (17:00)

Αν την Ρωσία μπορεί και να την περιμέναμε στον μικρό τελικό, την Ισπανία σίγουρα όχι! Η ομάδα των αδερφών Γκασόλ αποκλείστηκε με το εμφατικό 92-72 από την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Σλοβενία. Και οι δύο ομάδες είναι απογοητευμένες από την ήττα στον ημιτελικό. Πιστεύω όμως πως οι Ισπανοί θα μπουν πιο συγκεντρωμένοι και θα πάρουν μια άνετη νίκη, όχι μόνο γιατί έχουν πολύ καλύτερο ρόστερ, αλλά και επειδή πληγώθηκαν περισσότερο από την μη παρουσία τους στον μεγάλο τελικό. Επιπλέον το γεγονός ότι είναι το τελευταίο ματς του Ναβάρο θα λειτουργήσει θετικά για όλη την ομάδα που θέλει να τον δει να αποχωρεί με ένα μετάλλιο (έστω χάλκινο),

Για τους πιο συντηρητικούς, προτείνω Νίκη της Ισπανίας με τουλάχιστον 11 πόντους διαφορά, και για περισσότερο ρίσκο, Νίκη της Ισπανίας με διαφορά 11-15 πόντους.

Σλοβενία – Σερβία (21:30)

Οι δύο ομάδες μοιάζουν με ασταμάτητα τραίνα στην πορεία τους προς το χρυσό μετάλλιο στο φετινό Eurobasket. Προβλέπεται μεγάλο και πολύ αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε δύο συνθέσεις με τεράστιο ταλέντο. Οι Σλοβένοι είχαν δυσκολότερο έργο μέχρι την τελική δυάδα και δίκαια είναι το φαβορί. Οι Σέρβοι από την άλλη, ειδικά με τις ομάδες που έτυχαν δεν απειλήθηκαν ποτέ ουσιαστικά.

Σ ’αυτό το ματς θα πάω με τα στατιστικά των παικτών και συγκεκριμένα τους πόντους. Θεωρώ πως οι Ντράγκιτς και Μπογκντάνοβιτς θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του 1ου σκόρερ. Οι Σέρβοι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα τους, και θεωρώ πως η Σλοβενία θα δυσκολευτεί αρκετά να βρει εύκολα καλάθια στο ζωγραφιστό (με πίεση στην περιφέρεια και Μαριάνοβιτς και Κούζμιτς κάτω από το καλάθι). Γι’ αυτό θα επιλέξω τον Μπογκντάνοβιτς για 1ο σκόρερ στον τελικό! Ο γκαρντ τον Σακραμέντο Κινγκς δεν θα δυσκολευτεί να βρει τα σουτ που του αρέσει να παίρνει και να είναι ο 1ος σκόρερ της αναμέτρησης.

Συνοπτικά (αποδόσεις stoiximan.gr) :

  • Ισπανία – Ρωσία :
    • Νίκη της Ισπανίας με τουλάχιστον 11 πόντους διαφορά (2,00)
    • Νίκη της Ισπανίας με διαφορά 11-15 πόντους (4,50)
  • Σλοβενία – Σερβία:
    • Μπογκντάνοβιτς 1ος σκόρερ (2,40)

elTriple

Advertisements